AZ ARTERO MAGYARORSZÁGON

2014

2014.02.24 - Kutyakozmetikumok minõségvédelme
Megtettük az első hivatalos lépéseket a STATIC, FLASH, MATT-X és SPEED készítmények NEBIH regisztrációja érdekében.

2014. április 19. - 21 - Kutyakozmetikus verseny, Szilvásvárad
Az MKKOE törekvéseit látva, egy másik szervezet - GROOMING TEAM Hungary - is, azonnal, a már közzétett MKKOE versenyidőpont ismeretében, azt megelőzve, versenyt szervezett.
Az első ilyen, egy CACIB kutyakiállításhoz csatolt rendezvényként került lebonyolításra, ahol főleg állatvédelmi céllal, menhelyi kutyák rendbetétele, nyírása volt a versenyzők feladata.
Néhány héttel a verseny előtt, Bönöczk Adél, együttműködési lehetőségre kérve, megkereste az ARTERO -t, de mi nem kívántunk élni a felkínált lehetőséggel. A szervezőknek nem volt olyan céljuk és koncepciójuk amely meggyőzött volna bennünket, hogy a rendezvény előbbre viszi a hazai kutyakozmetikusokat és az álltalunk képviselt ARTERO márkát.
Nekünk, - az előző évi, barcelonai tapasztalataink alapján, - teljesen más elképzeléseink és minőségi elvárásaink voltak.

2014.07.06 - Verseny, EGA kategóriákkal és versenyszabályzattal, Budapest
Külföldi példák alapján, a mai napig fontosnak tartottuk, hogy a szakmai- és szolgáltatási színvonal emelése érdekében a kutyakozmetikusok összemérhessék szakmai tudásukat, tehetségüket és képességüket a fajtatiszta kutyák ápolása terén. Ezért célnak tűztük ki, hogy a jövőben segítsük népszerűsíteni a fajtatiszta kutyák ápolásának versenyeit. Az MKKOE adta szervezeti keretekkel és háttérrel segítséget adjunk a magyar kutyakozmetikusoknak bekapcsolódni a szakmai versengéseknek ezen formájába.
Ezért olyan versenyek támogatását és a lebonyolításban történő aktív részvétel tűztük ki célul, amelyek megfelelnek a nemzetközi minőségi mércéknek és elvárásoknak. Erre az EGA (Európaii Kutyakozmetikus Egyesület) és az IGA (Nemzetközi Kutyakozmetikus Egyesület) versenyek kínálták a legjobb lehetőségeket.
Javaslatunknak és hatékony közreműködésünknek, támogatásunknak köszönhetően, - bár nem egy napon, de - megrendezésre került az első, EGA kategóriák és versenyszabályzat szerinti, hazai kutyakozmetikus verseny. Megteremtődött az a lehetőség, hogy a verseny helyezetteiből egy hivatalos magyar csapatot nevezhetett az MKKOE a következő évi EGA WTGC (World Team Grooming Championship / Kutyakozmetikus Csapatok Világbajnoksága) versenyre.

Eredmények:

SPÁNIELEK / SZETTEREK - kategória: 1./ Nagy Ildikó, 2./ Szakács Rita, 3./ Szlávy Kovács Laura

TRIMMELŐS - kategória: 1./ Szűcs Anikó

USZKÁROK - kategória: 1./ Tóth Andrea, 2./ Széman Tímea

EGYÉB FAJTATISZTA KUTYÁK OLLÓVAL NYÍRÁSA - kategória: 1./ Burovincz Katalin, 2./ Széman Tímea, 3./ Bönöczk Adél

HOBBI- FANTÁZIA- ÜZLETI-nyírás - kategória: 1./ Terjék Szilvia

BEST IN SHOW 2014 nyertese: Tóth Andrea

Támogatók: ARTERO, Biogance, SelbRuha, Reeds.hu

Az ARTERO támogatás összege 2014 évben: 105.000,- Forint

2015